Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΈσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο

Έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο

olympiakoi-teleth-2016-rio-teleth-lhkshs

Με την τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας και σε τέσσερα χρόνια η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει ξανά αυτή τη φορά στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Σχεδόν 11.000 αθλητές από όλο τον πλανήτη έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που άφησαν πίσω τους συγκινητικές αθλητικές στιγμές, αλλά και την ανησυχία για τον ιό «ζίκα» που επηρέασε τόσο τις εθνικές αποστολές όσο και τους επισκέπτες. Κυρίαρχο στοιχεία ήταν και στο Ρίο οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τεράστια κέρδη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, τη διοργάνωση που για μία ακόμα φορά σε πολλά αθλήματα είχε άδειες κερκίδες.

Έξι μετάλλια για την ελληνική αποστολή

Έξι μετάλλια, τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα και καλές εμφανίσεις ήταν η συγκομιδή για τους Έλληνες αθλητές. Δυο μετάλλια, χρυσό και χάκινο, κατέκτησε στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη, χρυσά ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Ασημένιο μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Χάλκινο μετάλλιο οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ