Εντυπωσιακή παρουσία της «Παναγίας Κρεμαστής» στο Καρπενήσι

0
15
TEST

panagia-kremasth-karpenhsi

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στην πλατεία του Καρπενησίου την Παρασκευή 5 Αυγούστου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις δάσους του δήμου Καρπενησίου! Η βραδιά ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στους ήχους και τις μουσικές του Πόντου και καλύφθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»! Το χορευτικό του Συλλόγου, όπως και οι μουσικοί του, κατέπληξαν τους Καρπενησιώτες στην κατάμεστη πλατεία της πόλης. Κύματα ενθουσιασμού δημιούργησε ο πυρρίχιος χορός σε μια πόλη, όπου το ποντιακό στοιχείο είναι ελάχιστο, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος του χορευτικού του Συλλόγου ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και χορός στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες Καρπενησιώτες!

Το Σάββατο 6 Αυγούστου το πρωί ο Σύλλογος επισκέφθηκε το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας και το Μουσείο του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες, ενώ το βράδυ συμμετείχε στα «Μποτσάρεια 2016» προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας Καρπενησίου κ. Λάππας Κλεομένης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» για την παρουσία του στο Καρπενήσι και τόνισε πως ήταν η αρχή μιας μακράς σχέσης μεταξύ του Καρπενησίου και του Συλλόγου! Δίπλα στο Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» βρέθηκε τις ημέρες της παραμονής του στο Καρπενήσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καρπενησίου.