Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘερμές ευχαριστίες σε μέλη και φίλους του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Θερμές ευχαριστίες σε μέλη και φίλους του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

panagia-kremasth-ekdhlwsh-paidia-2016

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», με το οποίο ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου είναι το παρακάτω:

«Tην Κυριακή 22 Μαΐου 2016, ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, εκδήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με θέμα «Ξεριζωμός, η πληγή των λαών».

Η εκδήλωση έδεσε τους ήχους της ποντιακής παράδοσης με τους ήχους όχι μόνο του υπόλοιπου ελληνισμού, αλλά και με τους ήχους των λαών που αυτή τη στιγμή βιώνουν τον ξεριζωμό και την γενοκτονία όπως και οι Πόντιοι 100 περίπου χρόνια πριν.

Στην εκδήλωση εκτός από τα ποντιακά τραγούδια που ακούστηκαν από την πολυμελή χορωδία του Συλλόγου μας και συνοδεύτηκαν από λύρες και νταούλι, ακούστηκε τραγούδι για την Κύπρο, τραγούδι για τη Συρία, τραγούδι για την προσφυγιά, ενώ δεκάδες μέλη του συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές αναπαράστησαν την προσφυγιά των προγόνων μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», Σύλλογος απογόνων προσφύγων, προσπάθησε να προσεγγίσει το ζήτημα της προσφυγιάς των λαών θεωρώντας αδέλφια όλους τους ξεριζωμένους και τους κυνηγημένους της γης.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLwhDUHDQBUUEyrOLXW4Aa296iJ9ZK-cTZ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου Παναγία Κρεμαστή διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή παιδική εκδήλωση στον με χώρο του συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Το τμήμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης, πραγματοποίησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έκθεση παιδικού βιβλίου, χειροτεχνίες, ζωγραφική και ο Σκακιστικός Σύλλογος Βορράς Αμπελοκήπων παρουσίασε στα παιδιά το σκάκι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την συμμετοχή τους στις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την χρονιά που πέρασε. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε την συνάντηση μας στις ετήσιες πολιτιστικές μας εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ