Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"Οι Κύπριοι ξεριζώθηκαν για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ξεριζώθηκαν οι Έλληνες...

“Οι Κύπριοι ξεριζώθηκαν για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ξεριζώθηκαν οι Έλληνες του Πόντου”

Εκδήλωση γενοκτονία “Παναγία Κρεμαστή”

6η ενότητα

Ξεριζωμός των Ελλήνων του Κύπρου και διχοτόμηση του νησιού

Η ιστορία του Ελληνισμού κατά των 20ο αιώνα είναι γεμάτη από ξεριζωμούς, όμοιους με αυτόν που υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Ξεριζωμό εκτός από τους Έλληνες του Πόντου κατά την ίδια περίοδο υπέστησαν οι Ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να αφήσουν με τη βία τις πατρογονικές τους εστίες. Την ίδια επίσης περίοδο εξαπολύθηκε πογκρόμ εναντίον των Αρμενίων και των Κούρδων της περιοχής. Η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής και οι κόντρες των μεγάλων δυνάμεων για την κυριαρχία τους σ’ αυτήν καθόρισε την τύχη των πληθυσμών της περιοχής, σφραγίζοντας με το αίμα τους τις εξελίξεις.

Την τύχη των Ελληνικών πληθυσμών του Πόντου και της Μικράς Ασίας ακολούθησαν το 1974 οι Έλληνες της Βόρειας Κύπρου που εκτοπίστηκαν με τη βία από τα εδάφη τους, πληρώνοντας τον ρόλο της μεγαλονήσου, ως τεραστίου αεροπλανοφόρου, απαραίτητου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, για την κυριαρχία στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μέσης Ανατολής.

Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται έως και σήμερα με την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης σε συνεργασία με την ελληνική χούντα.

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.

Οι κατοπινές εξελίξεις απέδειξαν ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν είχαν καμιά διάθεση να στηρίξουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό. Αντί για δίκαιη και βιώσιμη λύση οι διεθνείς οργανισμοί εξέθρεψαν και υπέθαλψαν την Τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία στην Κύπρο, αφού αυτή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δυνάμεων που ήθελαν να ελέγξουν τους ενεργειακούς δρόμους και να εκμεταλλευτούν τις ενεργειακές πηγές.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου υπέστη καταστροφή και ένα τμήμα του υπέστη ξεριζωμό για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ξεριζώθηκαν οι πρόγονοί μας και οι υπόλοιποι Ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας.

Εκπληκτική εκδήλωση για τη γενοκτονία από το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

“Την πατρίδαμ έχασα”

«Ο Σύλλογός μας αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και τους ξεριζωμένους όπου γης»

“Βίαιη εκτόπιση ή εξολόθρευση ολόκληρων λαών προς εξυπηρέτηση οικονοµικών συμφερόντων”

“Μαζικές επιχειρήσεις εξόντωσης του ποντιακού πληθυσμού”

“Ο Ποντιακός Ελληνισµός αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση”

“Τους Σύριους τους ξεσπιτώνουν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ανατολίας”

“Πατρίδα” της Ουαρσάν Σάιρ

«Σωπάστε»!

«Για να σταματήσουν μια για πάντα οι γενοκτονίες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ