Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης πάντα ΟΝΝΕΔίτης»

«Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης πάντα ΟΝΝΕΔίτης»

dap-panepisthmio-peiraia

 Αν ακούσει κάποιος –εκτός ΝΔ- πως η ΟΝΝΕΔ διαλύεται με σκοπό την ανασυγκρότηση μπορεί να παραμείνει και αδιάφορος.

Αν ακούσει, όμως, πως η ΟΝΝΕΔ διαλύθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη –ήταν επομένως μία εσωκομματική δράση- λόγω αφερέγγυων αποτελεσμάτων ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, μπορεί και να θεωρήσει πως δεν πρόκειται παρά για μία τραγική ειρωνεία.

Ο τρόπος λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, και μάλιστα ακολουθεί το πρότυπο λειτουργίας της ίδιας της «Νέας Δημοκρατίας». Επομένως για ποιο λόγο να προβεί σε ακύρωση των αποτελεσμάτων; Επειδή, σαφώς, ήταν ανακριβή και η ανακρίβεια αυτή δε συνέφερε στην προκειμένη περίπτωση.

Έχοντας υπάρξει και ο ίδιος ΟΝΝΕΔίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπολόγισε πως η χρήση τεχνάσματος ( κατάθεση κόλλας Α4 έναντι ψηφοδελτίου, στην προκειμένη περίπτωση ) ήταν κάτι αναμενόμενο;

Αν Ναι: Γιατί περίμενε να γίνουν οι εκλογές και έπειτα να τις ακυρώσει; Δε μπορούσε να προβεί σε αναδιοργάνωση της ΟΝΝΕΔ προ συνεδρίου;

Να σημειωθεί πως τα μέλη που θα παρακολουθούσαν το συνέδριο, έπειτα αυτού δε θα συμμετέχουν.

Δεν τίθεται ερώτημα για το αν περίμενε ο πρόεδρος την εξέλιξη αυτή.

(Μπορεί και να ήταν πλήρως ενημερωμένος.)

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Απ. Τζιτζικώστας στις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές είχε προσεγγίσει το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας.

Επομένως, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως η διάλυση της ΟΝΝΕΔ υπάρχει πιθανότητα να ήταν και εσκεμμένη (ήτοι να ήταν αναμενόμενη και απλώς τα στελέχη της ΝΔ να περίμεναν κάποια αφορμή)

Ορθή η κίνηση του προέδρου για ανασυγκρότηση, αλλά οι συγκυρίες και ο τρόπος κάτω από τον οποίον έγινε, καθώς και η εμφάνιση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές δεν μπορούν παρά να θολώνουν το τοπίο.

Τυχαίο, επίσης, δεν είναι  το γεγονός πως όλα αυτά έγιναν λίγο πριν έρθει το νέο νομοσχέδιο στη βουλή.

Η προσοχή, φυσικά, σε κάποιο βαθμό αποπροσανατολίστηκε από τα ουσιαστικά και δόθηκε στην «επανεκκίνηση» της ΟΝΝΕΔ ,με τη ΔΑΚΕ να ακολουθεί.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΔΑΚ Ευόσμου έπειτα της ανακοίνωσης της διάλυσης –τα οποία εκτείνονται σε εσωτερικές καταστροφές του κτηρίου από ΟΝΝΕΔίτες- ερμηνεύονται ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν είναι όμως η συμπεριφορά των μελών που ενοχλεί, πολύ περισσότερο είναι η απόκρυψη των καταστροφών.

Σε περίπτωση που το οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή ομάδα ανθρώπων φερόντουσαν με τον ίδιο ανάρμοστο τρόπο η κακεντρεχής προσοχή θα ήταν το λιγότερο που θα λάμβαναν.

Και έτσι επιδεικτικά αναδεικνύεται η φθορά του συστήματος δικαιοσύνης, της ακέραιης λειτουργίας των κομματικών μηχανισμών και το όνειδος του φοιτητικού δυναμικού της ΔΑΠ:

Σύμφωνα με το σατυρικό κείμενο από το «Κουλούρι»:

«Λένε ότι θα προχωρήσει η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ μετά το συνέδριο. Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να κρατήσει μήνες. Και μέχρι τότε τι; Τον Ιούνιο έχουμε εξεταστική, δίνω 14 μαθήματα. Πώς θα δώσουμε αν η ΔΑΠ είναι διαλυμένη, από πού θα διαβάσουμε;» τονίζει φοιτητής μιλώντας στο «Κουλούρι».

 Τα στελέχη της ΔΑΠ στο Πα.Πει. ζήτησαν αναβολή της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου, πράγμα που  εξετάζεται σοβαρά από τις διοικήσεις των Σχολών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΔΑΠ στο Πα.Πει. κυκλοφορούν με κατεβασμένους γιακάδες σε ένδειξη πένθους και αρνούνται να προβούν σε δηλώσεις, ενώ στο κυλικείο σερβίρεται ουίσκι και ακούγονται από το πρωί αξέχαστες επιτυχίες του Πάνου Κιάμου.

Charles

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ