Προσπάθεια ηθικής εξόντωσης του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας

0
16
TEST

Με αφορμή το θέμα της ανάπλασης της οδού Επτανήσου, που το τελευταίο διάστημα πολυσυζητήθηκε στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, οι γνωστοί – άγνωστοι καταγγέλλοντες στα ανώνυμα άρθρα τους στο διαδίκτυο δεν ξέχασαν για μια ακόμη φορά να αναφερθούν στον πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προσπαθώντας να σπιλώσουν ξανά την τιμή και την υπόληψή του! Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι γνώριζαν πως τα υπονοούμενα που άφηναν εις βάρος του σε μορφή ερωτημάτων, ήταν απόλυτα ψευδή, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχασαν την ευκαιρία να επαναλάβουν την Γκαιμπελίστικη τακτική του “πες – πες, κάτι θα μείνει”!

Από που εκπορεύεται όλο αυτό το μίσος σε βάρος του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας;! Είναι προσωπική υπόθεση ή έχει βαθύτερα αίτια;! Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα κοινά του δήμου, ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής υπήρξε επί σειρά ετών η «καρδιά» της τεχνικής υπηρεσίας. Είναι επίσης γνωστό ότι δεν ήταν ούτε ευθυνόφοβος, ούτε φυγόπονος, αλλά έλυνε ζητήματα που αφορούσαν την υπηρεσία του στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του ταυτίστηκε με την συγκεκριμένη υπηρεσία, όσο δεν ταυτίστηκε το όνομα κανενός πολιτικού προϊσταμένου. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο συνταξιοδοτηθείς, πρώην διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά έχαιρε και της εκτίμησης των κατοίκων του δήμου που έτυχε να έρθουν σε επαφή μαζί του. Για ποιο λόγο τόσο κυνηγητό, τόσες κουβέντες και τόσες συκοφαντίες για έναν άνθρωπο που η πρακτική του ήταν συνυφασμένη με την επίλυση των προβλημάτων της υπηρεσίας του;! Τίποτε άλλο παρά μόνο το αγωνιστικό πρόσημο του συγκεκριμένου διευθυντή. Ο πρώην διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του αγωνιστικού σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης. Πολέμησε για χρόνια τις λογικές του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και κάποιοι φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξεχνάνε, όχι μόνο κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τον «σταυρώσουν», αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να δείξουν και στους υπόλοιπους αγωνιστές συνδικαλιστές ότι το να περπατάς αγωνιζόμενος με ψηλά το κεφάλι, σου στοιχίζει την ησυχία σου, καθώς η προσπάθεια ηθικής σου εξόντωσης δεν σταματάει ποτέ.

Οι συνεχείς καταγγελίες σε βάρος του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έχουν και έναν ακόμα σκοπό! Θέλουν να παρουσιάσουν τους δημοσίους υπαλλήλους ως λαμόγια και την πολιτική εξόντωσής τους ως απολύτως φυσιολογική. Κατηγορούν τον πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας για το ότι η υπηρεσία του λειτουργούσε χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς τυπολατρίες. Τον κατηγορούν ότι αυτά που έπρεπε να γίνουν αύριο, γίνονταν χθες! Τι κάνουν επί της ουσίας με αυτές τις καταγγελίες;! Δημιουργούν το φόβο της καταγγελίας σε προϊσταμένους και διευθυντές, για οποιαδήποτε πρωτοβουλία δεν περιγράφεται σαφώς από τον κώδικα των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν διαδικασίες και να χωλαίνει η λειτουργία του δήμου.

Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζεται ο πρώην διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου παραπέμπει σε άλλες εποχές, καθώς μόλις τελειώνει μία υπόθεση στην οποία δικαιώνεται και καταρρέουν οι καταγγελίες, νέα φάμπρικα καταγγελιών ξεκινά εις βάρος του. Το μόνο που δεν έχουν προτείνει οι γνωστοί – άγνωστοι καταγγέλλοντες για τον πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου είναι η σύσταση έκτακτου στρατοδικείου και η εκτέλεσή του με συνοπτικές διαδικασίες.

Το κυνηγητό και η προσπάθεια ηθικής εξόντωσης του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας μπορεί να είναι πρωτοφανείς, αλλά είναι απόλυτα εξηγήσιμες. Η επιθετικότητα της άρχουσας τάξης σε βάρος του λαού και των αγωνιστών συνδικαλιστών θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Η προσπάθεια σπίλωσης από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα οποιουδήποτε τολμάει να σηκώσει κεφάλι, θα ενταθεί προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις στις απόπειρες εξανδραποδισμού του λαού. Είναι καθήκον των εργαζομένων, της εργατικής τάξης να υπερασπίσουν τα δίκια τους, να υπερασπίσουν όσους αγωνίζονται γι’ αυτά τα δίκια και να απομονώσουν όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τσακίσουν τους εργάτες και την πρωτοπορία τους.

Επειδή όμως η γραφή αυτή αφορούσε στις επιθέσεις σε βάρος του πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, θα την ολοκληρώσουμε, αναφέροντας πως είχε κι ένα σοβαρό ελάττωμα! Δεν ήταν τεμπέλης και δεν ανεχόταν τεμπέληδες! Και οι τεμπέληδες είναι άνθρωποι που δεν ξεχνούν ποτέ!