Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΓια τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν εφάπαξ στην «Επτανήσου» θα γίνει...

Για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν εφάπαξ στην «Επτανήσου» θα γίνει κουβέντα;!

Η συζήτηση τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την ανάπλαση της οδού Επτανήσου, αναλώθηκε στο ποσό των 834.000 ευρώ, το οποίο κινδυνεύει να χαθεί και να πληρωθεί από τους δημότες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Γι’ αυτό όμως που δεν έγινε κουβέντα παρ’ όλο που αναφέρθηκε, ήταν ότι εδώ και δέκα χρόνια που δεν λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή της Επτανήσου το Ελληνικό Κράτος, ο Έλληνας πολίτης, χάνει ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ, το ακριβές ύψος των οποίων δεν γνωρίζουμε.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές της οδού Επτανήσου δεν είναι διακοσμητικές! Χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο για συγκεκριμένο λόγο. Η μη λειτουργία της γραμμής οδηγεί σε λύσεις με πολύ υψηλότερο κόστος. Εδώ και πολλά χρόνια η αρμόδια κρατική υπηρεσία πιέζει για την λειτουργία της γραμμής, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των ενστάσεων του ΟΣΕ για το έργο της Επτανήσου. Μάλιστα το ποσό με το οποίο ζημιώνεται το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι όπως τα 834.000, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αν απενταχθεί το έργο ανάπλασης της Επτανήσου! Το ποσό με το οποίο ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο, ο Ελληνικός λαός δηλαδή, αυξάνεται κάθε μέρα που περνάει και οι γραμμές δεν δίδονται σε χρήση!

Τα παραπάνω δεν είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου της 22ης Φλεβάρη 2016 από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ναθαναηλίδη Λεωνίδα. Παρ’ όλο βέβαια που το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, οι «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που γνωστοποίησαν τα 834.000 ευρώ που δύνανται να χαθούν, αφήνοντας μάλιστα ένα σωρό υπονοούμενα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το απροσδιόριστο ποσό των απολεσθέντων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που καθημερινά αυξάνεται λόγω της μη λειτουργίας της γραμμής της Επτανήσου. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά λες κι αυτά δεν χάνονται από τις τσέπες του Ελληνικού λαού! Μάλλον όμως δεν προσφέρονται για λαϊκισμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ