Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠοιος μετέδωσε παραποιημένο το θέμα της Επτανήσου;!

Ποιος μετέδωσε παραποιημένο το θέμα της Επτανήσου;!

Ακούστηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22ης Φλεβάρη 2016, ότι το θέμα της ανάπλασης της οδού Επτανήσου έφτασε σε κάποιους δημοσιογράφους από δημοσιογραφικές πληροφορίες! Κάποιοι, λέει, έχουν πηγές στο δημοτικό συμβούλιο! Άμα τη ανακοινώσει αυτής της βαρυσήμαντης δήλωσης άρχισαν οι «θαμώνες» του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι και μη, να ρωτούν ο ένας τον άλλον αν κάποιος δημοσιογράφος επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα! Ουδείς ευρέθη! Προφανώς μόνο ο λαλών τη συγκεκριμένη πληροφορία θα είχε την τιμή και την πολυτέλεια να απευθυνθούν σ’ αυτόν οι δημοσιογράφοι, μόνο που ούτε κι αυτό το διευκρίνισε!

Αυτό που δεν γνωρίζει προφανώς αυτός που μίλησε για δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ότι για τέτοιες γίνεται κουβέντα μόνο όταν αυτές είναι αληθείς! Όταν είναι ψευδείς και παραποιημένες κανείς δεν κάνει κουβέντα γι’ αυτές διότι υπάρχει κίνδυνος να ταυτίζονται με τις «θεωρίες συνομωσίας» κάποιου συγκεκριμένου και τότε το ποιος μετέδωσε την πληροφορία να φωνάζει «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»! Ο ανακοινώσας, βέβαια, την βαρυσήμαντη είδηση ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι «αλιεύουν» συγκεκριμένες ειδήσεις από το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου, ίσως μας απαντούσε στην παραπάνω ερώτηση ότι «ένας σκύλος μαθαίνει ξένες γλώσσες»! Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, μάλλον ο σκύλος δεν μαθαίνει ξένες γλώσσες, διότι με την δήλωση του επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση, κάποιος λαμβάνων τις πληροφορίες για την Επτανήσου, «κελάηδησε» ότι δεν τις βρήκε αυτός, αλλά αυτές βρήκαν αυτόν, όπως «κελάηδησε» και το «πουλάκι» που του τις «κελάηδησε»!

Οπωσδήποτε βέβαια, εάν εξαιρεθούν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που σύμφωνα με τον Ουμπέρτο Έκο, αποτελούν τα κάστρα των ηλιθίων, είναι απορίας άξιο το πόσο έχει ξεπέσει η δημοσιογραφία, προκειμένου να παρουσιάσει «νούμερα», κυριολεκτικώς και μεταφορικώς! Είναι τραγικό το πόσο εύκολα, άκριτα και χωρίς καμία διασταύρωση αναπαράγει την σκανδαλολογία, προκειμένου να κερδίσει «πόντους» έναντι των άλλων μέσων! Εάν δεν ίσχυαν τα παραπάνω κι αν η δημοσιογραφία έκανε σωστά τη δουλειά της, η πληροφορία, η οποία έφτασε με όποιον τρόπο έφτασε στους δημοσιογράφους, θα διασταυρώνονταν πριν μεταδοθεί. Θα ερωτούνταν, αν όχι όλοι, τουλάχιστον κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί ψήφισαν ένα θέμα το οποίο βλάπτει τους πολίτες του δήμου! Εάν γινόταν αυτή η ερώτηση, σε τουλάχιστον κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους, ο δημοσιογράφος θα μπορούσε να συμπεράνει εάν το θέμα είχε βάση ή όχι! Τίποτε όμως από τα παραπάνω δεν ίσχυσε και η είδηση μεταδόθηκε ως «γουρούνι στο σακί»!

Δυστυχώς τα όσα παραπάνω περιγράψαμε δεν είναι πρωτοφανή, ούτε για την γενική πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και για τον δήμο μας! Άλλωστε στο δήμο μας, πρόσφατα ξαναζήσαμε την ιστορία εκείνου του μάτσου των παλιοσίδερων, που βαφτίστηκε σκαπτικό μηχάνημα και μεταδόθηκε χωρίς καμία έρευνα στο Πανελλήνιο, προκειμένου να συκοφαντηθούν υπάλληλοι το δήμου και να σπιλωθεί ένας διευθυντής υπηρεσίας, του οποίου η ζωή ταυτίστηκε με το δήμο!

Ίσως βέβαια τα «καλόπαιδα» που έχουν αναλάβει εργολαβικά την μετάδοση συκοφαντικών ειδήσεων για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου να μας απαντούσαν δείχνοντάς μας εκείνον τον ανεκδιήγητο δημοσιογράφο που πριν μερικές μέρες ζήτησε την επέμβαση του στρατού για το προσφυγικό και να μας έλεγαν ότι αυτοί προς το παρόν δεν ζήτησαν την παρέμβαση των τεθωρακισμένων στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγείου! Επειδή όμως έχουμε εμπιστοσύνη στον κατήφορό τους δεν αμφιβάλουμε ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε κι αυτήν την στιγμή, όπως δεν αμφιβάλουμε ότι, όταν μερικοί κουνούν το δάχτυλό τους παρουσιάζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου ως διαπλεκόμενα λαμόγια, ονειρεύονται την ώρα και τη στιγμή που θα έχουν την εξουσία, χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή εισαγγελέων και δικαστών, να στείλουν κόσμο στην εξορία και στην κρεμάλα άνευ μήτε καν συστάσεως εκτάκτου στρατοδικείου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ