Η Ένωση Γονέων του δήμου ζητάει ανάκληση απόφασης δημοτικού συμβουλίου

0
1
TEST

enwsh-gonewn-kordelioy-eyosmoy-aristotelhs

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού – Ευόσμου σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό τμήματος οικοπέδου που προορίζονταν για ανέγερση σχολείου, προκειμένου αυτό να δοθεί στην εκκλησία για ανέγερση ιερού ναού. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στην από 18 Νοεμβρίου συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία με την μορφή κατεπείγοντος, να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου από σχολική στέγη.

Συγκεκριμένα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η εισήγηση του θέματος για την «τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ 8 τμήμα 02 για χωροθέτηση Ιερού Ναού».

Ο χώρος αφορά σε οικόπεδο 6.402 μ2, κάτω από την περιφερειακή οδό στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου με το Ελευθέριο Κορδελιό, ακριβώς πάνω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Το θέμα δυστυχώς έρχεται για δεύτερη φορά αφού την πρώτη (2013) είχε αναγκασθεί να παρέμβει ακυρωτικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η αρνητική και ακατανόητη παραπάνω εξέλιξη παρουσιάζεται σε έναν Δήμο που αντιμετωπίζει από τα σοβαρότερα, σε πανελλαδικό επίπεδο, προβλήματα σχολικής στέγης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αφορά μία περιοχή του Δήμου στην οποία η πυκνότητα του μαθητικού δυναμικού είναι τόσο μεγάλη που δημιουργούνται προβλήματα αφόρητης πίεσης στις εκεί σχολικές μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε απόσταση 100 μέτρων από το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται το συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων 4ο, 15ο, 22ο, το οποίο ασφυκτιά με τους περίπου 1.000 μαθητές και τη μετατροπή γυμναστηρίων σε αίθουσες διδασκαλίας. Σε απόσταση περίπου 400 μέτρων βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα που συστεγάζει το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Κορδελιού με το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού. Υπενθυμίζεται ότι το ΕΠΑΛ αυτό λόγω ακριβώς του προβλήματος της σχολικής στέγης κινδυνεύει να κλείσει και να μεταφερθεί εκτός του Δήμου. Πρόσφατα μάλιστα για το θέμα αυτό ο Δήμος σε απάντηση που απέστειλε στη Βουλή δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης ικανού χώρου για την επίλυση του. Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης και το 4ο Δημοτικό Ελευθερίου Κορδελιού, στο οποίο από την αρχή της χρονιάς έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας αποθήκη υλικών γυμναστικής, λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού μαθητών. Και η κατάσταση αυτή υπάρχει όταν η διοίκηση του Δήμου σε κάθε συζήτηση για το πρόβλημα της σχολικής στέγης παραδέχεται ότι σε όλο το Ελευθέριο Κορδελιό δεν υπάρχει πλέον κανένα ελεύθερο οικόπεδο για σχολεία.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία αυτόν τον αποχαρακτηρισμό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ένωσή μας ζητάει:

  • Την ανάκληση της 506/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε το συγκεκριμένο οικόπεδο να έχει μοναδικό σκοπό την ανέγερση σχολικού κτιρίου σε όλα τα τετραγωνικά που είναι χαρακτηρισμένα ως σχολική μονάδα.
  • Την απομάκρυνση – ή υπογειοποίηση του πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου που βρίσκεται στα σύνορα Ευόσμου με το Ελευθέριο Κορδελιό.
  • Τη λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών για την άμεση ανέγερση νέου σχολείου ώστε να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης της περιοχής όπως είναι το θέμα του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Κορδελιού».