Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από την «Παναγία Κρεμαστή»

Συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από την «Παναγία Κρεμαστή»

eyosmos-panagia-kremasth-logo2

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» με την οποία καταγγέλλει τους υπεύθυνους της εξώθησης χιλιάδων ανθρώπων στην μετανάστευση και στην προσφυγιά και με την οποία καλεί τα μέλη του στη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων γι’ αυτούς. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνους για τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράν, το Αφγανιστάν κ.α., διότι  με την πολιτική που ασκούν εξανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εμείς οι Πόντιοι, που οι παππούδες μας βίωσαν στο πετσί τους τον ξεριζωμό, τη γενοκτονία και την προσφυγιά, δεν ανεχόμαστε τους εκατοντάδες πνιγμούς στη Μεσόγειο, δεν αδιαφορούμε για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βίαια εγκαταλείπουν τις εστίες τους, δεν μένουμε απαθείς μπροστά στις αιτίες που δημιουργούν τη δυστυχία της προσφυγιάς.

Η αμφισβήτηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά η νομιμοποίηση της σημερινής δολοφονίας χιλιάδων προσφύγων στη θάλασσα και τις ακτές της πολιτισμένης Ευρώπης. Η γενοκτονία των προγόνων μας, όπως και ο σημερινός βίαιος εκπατρισμός χιλιάδων ανθρώπων έχουν τα θεμέλιά τους στην εκμετάλλευση του ανθρώπου, γι’ αυτό και ο υπουργός Παιδείας παίζοντας με τις λέξεις προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας ψάρι, ώστε να αμβλύνει τις γωνίες και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις! Γιατί η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής θα οδηγήσει σε νέες Γενοκτονίες που ήδη δρομολογούνται.

Η οριστική, η πραγματική δικαίωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού -όπως και για τις γενοκτονίες όλων των λαών της Γης- θα έρθει μόνο όταν πάψουν οι πόλεμοι και απαλειφθούν τα συμφέροντα που τους προκαλούν. Όταν όλοι οι λαοί αδελφωμένοι θα παλεύουν για την κοινή προκοπή τους, χωρίς μίση και ανταγωνισμούς.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συμμετάσχουν, ως μια ελάχιστη προσπάθεια ανακούφισης των χιλιάδων ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στην χώρα μας, στη συλλογή αγαθών γι’ αυτούς, προσφέροντας: είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, ξηρά τροφή, εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, κρουασάν, παιδικές πάνες κ.λ.π.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ