Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Η εξαπάτηση του λαού στόχος όλων των σεναρίων

19-08-2015

syriza-elpida-deytera-paroysia

Με διαρροές από στελέχη της κυβέρνησης, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, κορυφώθηκε τις προηγούμενες μέρες η εκλογολογία. Ενα σενάριο προβλέπει να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης κι αν δεν την πάρει, να προχωρήσει σε εκλογές άμεσα.

Από χτες προέκυψε και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των πρώτων εφαρμοστικών νόμων από τα θερινά τμήματα της Βουλής και μετά να δρομολογήσει εκλογές.

Ο,τι και να γίνει, γύρω από το ενδεχόμενο των εκλογών, «πλέκονται» ερμηνείες και προβλέψεις για πιθανές εξελίξεις, τόσο σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα κόμματα που θα μπορούσαν να συνδιαμορφώσουν την επόμενη κυβέρνηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών. Αναθερμαίνεται δε και η συζήτηση για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, η εκλογολογία έχει στόχο να δράσει παραλυτικά στο λαό, αλλά και στο κίνημα, την ώρα που είναι αναγκαίο να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και την πολιτική που τα επιβάλλει, να παλέψει για το μπλοκάρισμά τους, να διεκδικήσει την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των αναγκών του.

Στην πραγματικότητα, υποδεικνύουν στο λαό να κρατήσει στάση αναμονής μέχρι την κάλπη. Την ίδια ώρα, χτίζουν νέα αναχώματα και επεξεργάζονται καινούργια ψευτοδιλήμματα περί αντισταθμιστικών μέτρων ανακούφισης από τη βαρβαρότητα του μνημονίου, ή εφαρμογής πολιτικής απεμπλοκής, γρήγορα, από το μνημόνιο, για να χειραγωγήσουν λαϊκές συνειδήσεις, να ενσωματώσουν τη δυσαρέσκεια και να ανακόψουν οποιαδήποτε τάση χειραφέτησης από την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Ποιος είναι ο καημός τους; Να προχωρήσουν τα αποφασισμένα μέτρα του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν, με το λαό θεατή, στη γωνία, ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς, με την ανοχή του.

Γι’ αυτό επεξεργάζονται τα διάφορα σενάρια, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται και οι εκλογές: Για να επιτεθούν με μεγαλύτερη σφοδρότητα στο λαό και όχι βέβαια για να τον ανακουφίσουν από τα βάρβαρα μέτρα, τα οποία άλλωστε οι ίδιοι ψηφίζουν.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας. Αυτός παρουσιάζεται ως ο κυριότερος λόγος για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Πράγματι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου, έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει. Εχει, όμως, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής, αφού το μνημόνιο ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Αυτό είναι το πραγματικό «κυβερνητικό» μπλοκ που στέκεται απέναντι από τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Το συγκροτούν σύσσωμα τα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ και του δρόμου της ελεύθερης αγοράς, που μας έφεραν στη σημερινή βαρβαρότητα.

Από δω προκύπτει η ανάγκη να άρει ο λαός την εμπιστοσύνη του συνολικά από τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των «μεγαλοκαρχαριών» και να εμπιστευτεί τους συνεπείς αγωνιστές που όλα αυτά τα χρόνια αποκάλυπταν την αλήθεια και αγωνίζονταν για την ανατροπή της βάρβαρης εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Στο χέρι του λαού είναι η αποκατάσταση των απωλειών των χρόνων της κρίσης και το άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

You must be logged in to post a comment Login