Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Για εκλογές ετοιμάζεται η ΝΔ

18-08-2015
meimarakhs-2
Μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, να ξόρκισε κατά τη συζήτηση του τρίτου μνημονίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, τις πρόωρες εκλογές, εντούτοις η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο. Στη ΝΔ, που στήριξε με την ψήφο της το αντιλαϊκό μνημόνιο, με το πρόσχημα της «παραμονής στο …απάνεμο λιμάνι της ΕΕ» που τσακίζει το λαό, φαίνεται πως είναι κυρίαρχη η άποψη υπέρ της καταψήφισης της κυβέρνησης εφόσον ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή. Απορρίπτονται κατά συνέπεια προτάσεις στελεχών για αποχή, ως «κατάλληλες για ακτιβιστές» και όχι για κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, τα επιτελεία της επεξεργάζονται και το «εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ. Ζητούμενο παραμένει το κυρίαρχο δίλημμα που θα κοντράρει αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και θα διεισδύσει στη δεξαμενή του 39% που επέλεξε «ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στη «Real News» ο Μ. Βορίδης προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές, παρότι επισήμως η ΝΔ θα ήθελε κάτι τέτοιο αφού έχει αρχίσει η υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου, για ευνόητους λόγους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης», υποστήριξε. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη, η κυβέρνηση ή διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, που εκτιμά ότι δεν είναι πρόθεσή της, ή θα κάνει εκλογές άμεσα και πάντως όχι αργότερα από το Νοέμβρη.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Παραπολιτικά», κατηγόρησε υπουργούς που εκλογολογούν ότι «δημιουργούν αστάθεια» και πως το διακύβευμα των εκλογών, αν γίνουν, «θα είναι το εσωκομματικό τους». «Διότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε προ ολίγων εβδομάδων, στην Κεντρική του Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι το εσωκομματικό θέμα θα το λύσει στο συνέδριό τους (…) Εάν λοιπόν πράγματι είναι τόσο τακτικιστής και δεν τον πιστεύει ούτε ο Σκουρλέτης ακόμα, ότι ένα εσωκομματικό του ζήτημα δεν θα το λύσει εσωκομματικά στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά πιστεύει ότι θα μας πάει σε εκλογές, που σημαίνει ανακοπή της πορείας της χώρας για αρκετό καιρό και που πιθανό να σημαίνει άλλο ένα μνημόνιο, ε, τότε βρισκόμαστε προ ενός, ο οποίος πραγματικά δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω, αλλά τον χαρακτηρισμό τον αφήνω στους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός, για να λύσεις ένα εσωκομματικό προσωπικό πρόβλημα, να προσφύγεις στο λαό εις γνώσιν σου. Ότι θα χρειαστείς και άλλα επώδυνα μέτρα. Και που πιθανόν, προσέξτε, και οι εταίροι δεν θα το δουν με καλό μάτι ότι μας δίνουν τα χρήματα πάλι και θα πάμε για 5η φορά, μέσα σε 1 χρόνο, για εκλογές».

Σκιαγραφώντας τα επιχειρήματα με τα οποία η ΝΔ θα επιχειρήσει να αλιεύσει ψήφους υποστήριξε ότι δεν υιοθετεί ούτε εγκρίνει τα μέτρα που ψήφισαν στη Βουλή και, επιπλέον, «θα δώσουμε και μάχη για να τα αλλάξουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν έγινε».

You must be logged in to post a comment Login