Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με τα διόδια στον κόμβο Κ-3 της Εγνατίας οδού στο ύψος...

Σχετικά με τα διόδια στον κόμβο Κ-3 της Εγνατίας οδού στο ύψος της Μαιάνδρου

diodia-aiginio-oxi

Μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις επιστολές που απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προς τους ομολόγους τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού Ευόσμου και Δέλτα με τις οποίες ζητούσε να να καθοριστεί μια κοινή συνάντηση αναφορικά με το ζήτημα των διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Κ-3.

Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Γαβότσης μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της Εγνατίας Οδού ενημερώνει τους συναδέλφους του ότι του γνωστοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της το ενδεχόμενο εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην είσοδο και έξοδο του κόμβου Κ-3 της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το ερώτημα που προκύπτει από την κινητικότητα των δημάρχων για την πιθανότητα τοποθέτησης διοδίων στο ύψος της Μαιάνδρου, είναι αν οι κάτοικοι των δήμων που γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο σημείο δεν θίγονται από τα δεκάδες διόδια που έχουν τοποθετηθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα και το πρόβλημα είναι μόνο το αν θα τοποθετηθούν διόδια στα όρια των δικών τους δήμων! Βεβαίως, διόδια στο ύψος της Μαιάνδρου σημαίνει βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα των Θεσσαλονικέων και κυρίως αυτών που μένουν στους όμορους δήμους και χρησιμοποιούν την οδό κι οπωσδήποτε πρέπει να αντιταχθούν δήμοι, φορείς και κάτοικοι, αλλά τι έκαναν οι συγκεκριμένοι δήμοι όταν οι σταθμοί διοδίων «φύτρωναν» ο ένας μετά τον άλλον σ’ ολόκληρη τη χώρα ξεζουμίζοντας το εισόδημα των πολιτών, με των οποίων τη φορολογία φτιάχτηκαν οι δρόμοι;! Άρθρωσαν έστω και μια κουβέντα ή εφόσον οι άλλοι σταθμοί ήταν μακριά από το «χωριό» τους δεν ήταν δική τους δουλειά ν’ αντιταχθούν;! Τι έκαναν, για παράδειγμα, ως ένδειξη συμπαράστασης στους φορείς και τους κατοίκους του Αιγινίου που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο ύψος της πόλης τους;! Εάν οι αντιδράσεις των δημάρχων στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο ύψος της Μαιάνδρου δεν είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης των ψηφοφόρων του «χωριού» τους, πρέπει να πάρουν συνολική θέση για τα διόδια που έχουν γδάρει στην κυριολεξία τον Ελληνικό λαό και να καλέσουν τους δημότες τους, αλλά και τους κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων στις οποίες θα πρωτοστατήσουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, αντί να αναλώνονται σε συσκέψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ