Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με την επιβολή χαρατσιού από το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για τη χρήση...

Σχετικά με την επιβολή χαρατσιού από το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

dhmarxeio-kordeliou-eyosmou-2

Κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της επιβολής χαρατσιού στους αθλητικούς συλλόγους για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ακούστηκαν τόσο από τη διοίκηση όσο και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση τα παρακάτω επιχειρήματα:

α) Οι αθλητικοί σύλλογοι παίρνουν χρήματα από τους αθλουμένους, άρα ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, γι’ αυτό πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

β) Κάποιοι σύλλογοι που έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και δεν ζητούν τις εγκαταστάσεις του δήμου είναι «ριγμένοι», αφού εκείνοι πληρώνουν το κόστος των δικών τους εγκαταστάσεων, ενώ όσοι χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν πληρώνουν τίποτα.

Οι απαντήσεις εύκολες αλλά χωρίς τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς παρόντες και αντιδρώντες, φαντάζουν «ψιλά γράμματα» και στη διοίκηση, αλλά και στις παρατάξεις που στήριξαν την πρόταση για επιβολή χαρατσιού.

α) Οι αθλητικοί σύλλογοι που έχουν αναλάβει να κάνουν αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει ο δήμος, πρέπει να πληρώσουν γυμναστή ή γυμναστές για τις δραστηριότητες τους. Βέβαια η λογική, τόσο της διοίκησης όσο και των περισσοτέρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είναι μάλλον ότι ο επιστήμονας γυμναστής, κάτω από την επίβλεψη του οποίου πρέπει να γίνονται οι δραστηριότητες, οφείλει να εργάζεται εθελοντικά και να τρέφεται με αέρα κοπανιστό! Άλλωστε ο εθελοντισμός είναι σημαία της σημερινής διοίκησης, όπως ήταν και της προηγούμενης. Τώρα εφευρέθηκαν και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, όπου κάποιοι θα κάνουν γερές εισπράξεις και κάποιοι θα παριστάνουν τον «καλό Σαμαρείτη»! Κάτι σαν την Ολυμπιάδα του 2004, που οι «μεγαλοκαρχαρίες» γέμιζαν τα σεντούκια τους και ο Ελληνικός λαός, χάριν της δόξας, παρίστανε τον εθελοντή.

β) Την ώρα που το πολιτικό σύστημα, το οποίο στηρίζει και στηρίζεται στη διοίκηση, αλλά και στην πλειονότητα των παρατάξεων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στις ανώνυμες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού, μεταφέροντας τα χρέη στις πλάτες του Ελληνικού λαού, ζητάει μέσω των δημοτικών αρχών από τους αθλητικούς συλλόγους που φυτοζωούν να πληρώνουν για την χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, γιατί υπάρχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα! Η δημοτική αρχή, δηλαδή, αντί να διεκδικήσει πόρους από την κεντρική εξουσία, στο όνομα της κρίσης και των άδειων ταμείων, φορολογεί για μια ακόμα φορά αυτούς που πάντα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο! Στον τόπο που το ασανσέρ που ανεβοκατεβάζει τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές εταιρίες από την Α΄ στη Γ΄ εθνική, σε μια διαδρομή αναβάπτισης από χρέη εκατομμυρίων ευρώ, σαν να πρόκειται για την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, στην ίδια χώρα φορολογούνται με έμμεσο τρόπο οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι γιατί «κερδοσκοπούν», επειδή πρέπει να πληρώσουν τον επιστήμονα γυμναστή ή τους επιστήμονες γυμναστές που απασχολούν! Ότι δεν πληρώνει ο «μεγαλοκαρχαρίας» το πληρώνει με το παραπάνω η «μαρίδα»!

Αν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τεθεί ζήτημα στους δημοτικούς συμβούλους, που με τόση ευκολία ψήφισαν το χαράτσι για την χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, έκδοσης ενός απλού ψηφίσματος για την καταδίκη της απόφασης με την οποία χαρίστηκαν σε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία από το κράτος οφειλές ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, αμφιβάλλουμε εάν θα βρισκόταν έστω κι ένας να το ψηφίσει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ