Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣυνεπής στάση του Στάθη Λαφαζανίδη και της παράταξής του

Συνεπής στάση του Στάθη Λαφαζανίδη και της παράταξής του

lafazanidhs-stathis

Κατά την ψήφιση του τιμοκαταλόγου για την χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων η παράταξη του κ. Λαφαζανίδη συμπεριφέρθηκε με συνέπεια, όπως και στην ψήφιση τιμοκαταλόγου για την χρήση των πολιτιστικών χώρων, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες, με σεβασμό στην  στάση που είχαν επί δικής τους διοίκησης. Ο κ. Λαφαζανίδης, όπως και ο κ. Μουρατίδης από την παράταξη Λαφαζανίδη, τοποθετούμενοι κατά τη συζήτηση, δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της διοίκησης Σούλα, αλλά ταυτόχρονα εξέφρασαν το παράπονο, ότι όταν η δική τους διοίκηση προσπάθησε να ψηφίσει το ίδιο ακριβώς θέμα, ξεσηκώθηκαν όλοι εναντίον τους, με αποτέλεσμα να αποσύρουν την πρότασή τους.

Η παράταξη του κ. Λαφαζανίδη έχει απόλυτο δίκιο, όχι όσον αφορά την ουσία του θέματος, διότι η καταβολή ποσού για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό από τους συλλόγους, με το πρόσχημα ότι οι σύλλογοι παίρνουν χρήματα από τα μέλη τους, είναι ανεδαφικό, γιατί αφενός οι σύλλογοι πρέπει να πληρώσουν γυμναστές και χοροδιδασκάλους που προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τους πληρώσουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και αφετέρου αυτές οι δράσεις θα έπρεπε να είναι δωρεάν παροχή προς του πολίτες από το κράτος, συνεπώς κι από τον δήμο. Σ’ αυτό όμως που έχει δίκιο η παράταξη Λαφαζανίδη είναι ότι όταν εκείνοι άνοιξαν τη συζήτηση για την επιβολή αντιτίμου στη χρήση δημοτικών πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, έπεσαν όλοι να τους «φάνε», με πρωτοστάτη σ’ αυτήν την ιστορία την παράταξη Σούλα. Η επιχειρηματολογία των παρατάξεων τότε, στην προσπάθεια της διοίκησης Λαφαζανίδη να επιβάλει τιμοκατάλογο, ήταν τέτοια, που νόμιζες ότι όλη η αντιπολίτευση ήταν τουλάχιστον αριστερής, αν όχι κομμουνιστικής απόχρωσης!

Στην ίδια ακριβώς, με την πρόταση της διοίκησης Λαφαζανίδη, πρόταση της διοίκησης Σούλα πριν λίγο καιρό, η μόνη παράταξη που δεν άλλαξε θέση ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Ναθαναηλίδη, η οποία και καταψήφισε τον τιμοκατάλογο. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στήριξαν την πρόταση της διοίκησης Σούλα για επιβολή τιμοκαταλόγου. Έχει δίκιο λοιπόν η παράταξη του κ. Λαφαζανίδη να διαμαρτύρεται για την στάση που κρατούσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις, που δεν είχαν άλλον πολιτικό προσανατολισμό απ’ αυτήν, απέναντι στην δική του παράταξη.

Βέβαια τα ήθη στο δήμο μας δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά από την κεντρική πολιτική σκηνή! Το «πρώτη φορά Αριστερά», με άλλον τρόπο εφαρμόζεται και στο δήμο μας, όπως, υποθέτουμε και σε πολλούς άλλους δήμους. Ότι προεκλογικά έκανε η προηγούμενη διοίκηση Λαφαζανίδη, βαφτιζόταν αντιλαϊκό, ενώ τώρα γίνεται στο όνομα της υποχρηματοδότησης των δήμων και στην προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι! Μα αυτά έλεγε και η διοίκηση Λαφαζανίδη μόνο που τότε οι υπόλοιπες παρατάξεις ύψωναν το λάβαρο της επανάστασης και ξεστόμιζαν βερμπαλισμούς για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία.

Η τάξη μετεκλογικά αποκαταστάθηκε, οι παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, στήριξαν τον τιμοκατάλογο, άλλες ζητώντας μειώσεις, άλλες ζητώντας κριτήρια και άλλες χωρίς να ζητούν τίποτα. Η παράταξη του κ. Λαφαζανίδη έμεινε να διαμαρτύρεται για την στάση που κράτησαν απέναντί της προεκλογικά οι υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ στην ουσία δεν διαφωνούσαν μαζί της και ο έρημος ο δημότης θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμα χαράτσι για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ή να μείνει χωρίς αθλητισμό και πολιτισμό, αφού ο δήμος όχι μόνο δεν του τα παρέχει, αλλά ζητάει και χρήματα από όσους ερασιτεχνικούς συλλόγους του τα παρέχουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ