Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΘανάσιμη παγίδα για τους πεζοπόρους η έξοδος της οδού Σμύρνης στην περιφερειακή...

Θανάσιμη παγίδα για τους πεζοπόρους η έξοδος της οδού Σμύρνης στην περιφερειακή οδό

eyosmos-komvos-smyrnhs1

Ζήτημα χρόνου είναι η πρόκληση ατυχήματος στην έξοδο της οδού Σμύρνης προς την περιφερειακή οδό, μετά το κλείσιμο της εξόδου της οδού Μαιάνδρου, λόγω έργων.

Όπως οι περισσότεροι κάτοικοι του δήμου γνωρίζουν η οδός Τρίτση χρησιμοποιείται από πεζοπόρους για άθληση λόγω του ότι εν έτη 2014, παραμονές 2015, στο δήμο μας δεν υπάρχει ούτε στάδιο, αλλά ούτε και πάρκο προκειμένου να μπορούν όσοι θέλουν να αθληθούν. Η οδός Τρίτση διαμορφώθηκε, υποτίθεται με τρόπο, που να εξυπηρετεί την ανυπαρξία χώρων άθλησης. Χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη περιφραγμένων χώρων κατά μήκος της οδού Τρίτση από την πλευρά που δημιουργήθηκε ο ποδηλατόδρομος, οι οποίοι προορίζονται για την εγκατάσταση οργάνων γυμναστικής… όπως Αμερική, που έλεγε και η παλιά διαφήμιση της ΕΡΤ!

Δεν θα επεκταθούμε στο γιατί χρησιμεύουν οι χώροι αυτοί σήμερα, ούτε στην ποιότητα και την αναγκαιότητα του ποδηλατοδρόμου. Το πρόβλημα στο οποίο αναφερόμαστε είναι ότι το φανάρι των πεζών, από την πλευρά του ποδηλατόδρομου, από την πλευρά δηλαδή που αθλείται ο κόσμος, δεν γίνεται ποτέ πράσινο!! Εξαιτίας του ότι η έξοδος της οδού Σμύρνης προς την περιφερειακή, μετά το κλείσιμο της οδού Μαιάνδρου, δέχεται μεγάλο μέρος της κίνησης, προφανώς κάποιος έξυπνος σκέφτηκε ότι το φανάρι των πεζών δεν χρειάζεται ποτέ να… «πρασινίσει»! Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι οδηγοί να στρίβουν με όση ταχύτητα η γωνία της στροφής τους επιτρέπει, επειδή αντιλαμβάνονται τις οδούς Σμύρνης και Τρίτση ωσάν εθνικές οδούς! Αν προσθέσουμε και την παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη από δύο ή τρία αυτοκίνητα τη φορά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η μόνη λύση για τους διερχόμενους πεζοπόρους είναι να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο μεταξύ «σφύρας και άκμονος»! Αν σταθεί κανένας στη συγκεκριμένη έξοδο θα δει αυτοκίνητα να προσπαθούν να προλάβουν τον πεζό για να τον πατήσουν, νομίζοντας ότι παίζουν εκείνο το αντιπαιδαγωγικό και απάνθρωπο ηλεκτρονικό παιχνίδι, που όσους περισσότερους πατούσες τόσους περισσότερους πόντους έπαιρνες! Επειδή όμως μέχρι τώρα ο πεζός στέκεται τυχερός, κάποιοι «κανίβαλοι» οδηγοί αφού κορνάρουν τον πεζό γιατί τους έκοψε την φόρα, μετά τον λούζουν με το γνωστό κοσμητικό επίθετο, το οποίο είναι ίδιον του δικού τους χαρακτήρα!

Εάν όποια υπηρεσία έχει την ευθύνη δεν επιληφθεί άμεσα, ώστε να λυθεί το ζήτημα του φωτεινού σηματοδότη στην έξοδο της οδού Σμύρνης προς την περιφερειακή οδό, είναι σίγουρο πως το ατύχημα δεν θα αργήσει για πολύ!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ