Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΌλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

eyosmos-xristougenniatikes-ekdhlwseis
Στο επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι και  φέτος τα παιδιά αλλά και όλοι όσοι αισθάνονται παιδιά.
Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού και οργανώνει η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Βιβλιοθήκης Ευόσμου, περιλαμβάνει παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες  αλλά και σύγχρονες διαδραστικές δράσεις που λατρεύουν τα παιδιά έτσι ώστε  να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν  περισσότερες επιθυμίες τους, που θα τους μεταφέρουν έστω και λίγο στον παραμυθένια θαλπωρή των Εορτών συμμετέχοντας ενεργά στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Αναλυτικότερα οι Εκδηλώσεις «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014» έχουν ως εξής:

Την Κυριακή 14/12/2014 στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου
Από τις 11.00πμ έως τις 2.00μμ το Δημαρχείο θα ντυθεί στα γιορτινά του για να υποδεχθεί τον Αη Βασίλη και προσκαλεί  τους μικρούς δημότες να επισκεφτούν το  Δημαρχιακό Μέγαρο (οδός Παύλου Μελά  24, Εύοσμος) προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τον αγαπημένο Άη Βασίλη και να συμμετέχουν στις πλούσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στους δύο ορόφους του Δημαρχείου.
Τη χριστουγεννιάτικη διαδραστική εκδήλωση που φέρει τον τίτλο “Το Χωριό του Άη Βασίλη” διοργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και κατά τη διάρκειά της παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές,  να γράψουν γράμματα στον Άη Βασίλη και  να του τα παραδώσουν προσωπικά.
Στο φουαγιέ του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί Θεατρικό Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικο Θέμα.
Στον 1Ο όροφο του Δημαρχείου θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.
Στον 2Ο όροφο του Δημαρχείου  θα διαμορφωθεί ένα ταχυδρομείο και το  «σπιτάκι του Άι Βασίλη», όπου τα παιδιά θα μπορούν να γράψουν γράμματα στον Άι Βασίλη, να του τα παραδώσουν καθώς και να φωτογραφηθούν μαζί του.
Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά  οι γονείς μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν κάποιο τρόφιμο μακριάς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.). Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σε εγγεγραμμένες άπορες οικογένειες.

Την Δευτέρα 15/12/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου
Στις 6.00μμ  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα « Η Επιστήμη των Χριστουγέννων» σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ευόσμου και την ομάδα Physics Partizani του Α.Π.Θ.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές και σε κοινό όλων των ηλικιών. Θα είναι γεμάτη πειράματα έτσι ώστε όλοι μαζί  να εξερευνήσουν την Επιστήμη των Χριστουγέννων και στη διάρκειά της να απαντηθούν ερωτήματα όπως : Μήπως το άστρο των Χριστουγέννων ήταν ένας κομήτης; Μπορούμε κι εμείς να φτιάξουμε έναν και να τον ελέγξουμε! Αναρωτηθήκατε πώς σχηματίζεται το χιόνι; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το σιρόπι σας για το κανταΐφι «έδεσε»; Βγαίνετε στο μπαλκόνι σας και θαυμάζετε τα πυροτεχνήματα; Μπορούμε κι εμείς να φτιάξουμε τα δικά μας γεμάτα χρώματα και φως! Στην εκδήλωση θα παραστεί αυτοπροσώπως και ο Άη-Βασίλης με σκοπό να αποκαλύψει τα “μυστικά” του, και συγκεκριμένα  πώς η Φυσική επιστήμη “εμπλέκεται”  στο μοίρασμα των δώρων σε εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά μέσα σε λίγες ώρες…

Την Πέμπτη 18/12/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου:
– Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς  τους  2 δωρεάν προβολές της μεταγλωττισμένης χριστουγεννιάτικης ταινίας Arthur Christmas (Ο Γιος του Άη Βασίλη), στο Κινηματοθέατρο του Δήμου. Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 4 μ.μ. και η δεύτερη στις  5.30 μ.μ.
-Στο ισόγειο του Πολιτιστικού  Κέντρου Ευόσμου από τις 6,00μμ έως τις 8.00μμ τα κορίτσια θα μπορούν να στολίζουν τα νύχια τους με χριστουγεννιάτικα σχέδια.  Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-7 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν με τον Μικρό Μαέστρο στα εργαστήρια του Άη Βασίλη να κατασκευάσουν στολίδια, να ζωφραφίσουν τα πρόσωπα τους, να φουσκώσουν μπαλόνια με ήλιο και να συμμετέχουν σ ένα δυνατό μουσικοκινητικό πρόγραμμα με τους βοηθούς του Άη Βασίλη.
Στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού  Κέντρου Ευόσμου παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από τις 6.00μμ έως τις 7.00 μ.μ., θα μπορούν να παρασκευάσουν και να φάνε τα τοστ του Άη Βασίλη και του Χιονάνθρωπου, με τη βοήθεια των Mama’s taper αλλά και από τις 6.00μμ έως τις 8.00 μ.μ. θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με fimo
Στον 2ο όροφο του Πολιτιστικού  Κέντρου Ευόσμου στο χώρο της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης  στις 7 .00μ.μ.το Φιλοζωικό Σωματείο “Φροντίζω” θα μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους δημότες, για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και για το σημαντικό θέμα της υιοθεσίας ενός «πιστού φίλου».

Το Σάββατο 20/12/2014 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερίου-Κορδελιού «Μελίνα Μερκούρη»:
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα στις 4.30μμ να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους την δωρεάν προβολή της μεταγλωττισμένης χριστουγεννιάτικης ταινίας Arthur Christmas (Ο Γιος του Άη Βασίλη)..
Μετά το τέλος της προβολής της ταινίας τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών από τις 6.00μμ έως τις 7.00μμ θα έχουν την δυνατότητα να παρασκευάσουν  και να φάνε τα τοστ του Άη Βασίλη και του Χιονάνθρωπου, με τη βοήθεια των Mama’s taper και από τις 6.00μμ έως τις 8.00μμ να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με fimo.

Τη Δευτέρα 22/12/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου
Οι μικροί μας φίλοι  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους γονείς τους  2 δωρεάν προβολές της  μεταγλωτισμένης χριστουγεννιάτικης ταινίας Μια Φορά κι έναν Καιρό (Walt Disney). Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 4 μ.μ. και η δεύτερη στις  5 μ.μ.
Παράλληλα, παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από τις 6.00μμ έως 7.00μμ θα μπορούν να παρασκευάσουν τα τοστ του Άη Βασίλη και του Χιονάνθρωπου, με τη βοήθεια των Mama’s taper και από τις 6.00μμ έως τις 8.00μμ θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με fimo
Επιπλέον, τα κορίτσια από τις 6.00μμ έως τις 8.00μμ θα μπορούν να στολίζουν τα νύχια τους με χριστουγεννιάτικα σχέδια
Στα παιδιά θα δοθούν ως δώρα ρόδια και βιβλία

Την Τρίτη 23/12/2014 στο Ελευθέριο Κορδελιό, στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο Γυάλινο Κτίριο  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Στη 1.00μμ οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν τον Αη Βασίλη, να χορέψουν και να τραγουδήσουν με τις Νεράιδες αλλά και να κατασκευάσουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές  με την βοήθεια εκπαιδευτών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

ΤηνΤρίτη 23/12/2014στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου
Στο ισόγειο του Δημαρχείου από τις 6.00μμ έως τις 8.00μμ  ο Μικρός Μαέστρος θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-7 ετών) με ένα μουσικοκινητικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι, τραγούδια, κάλαντα και εκπλήξεις !
Στην πλατεία του Δημαρχείου στις 8.00 μ.μ. τα μέλη του τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μαζί με Δημότες θα αναβιώσουν το γνωστό παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έθιμο   του «ανάμματος της Κλαδαριάς», θα ανάψουν τη φωτιά, θα πιουν ένα ποτήρι κρασί, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακούς χορούς.

Το Σάββατο 27/12/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου:
Για τους μικρούς και μεγάλους δημότες μας θα γίνουν 2 δωρεάν προβολές της χιουμοριστικής και πλέον  κλασικής ταινίας Μόνος στο σπίτι 2. Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 4.00 μ.μ. και η δεύτερη στις  6.00 μ.μ.
Τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών από τις 6.00μμ έως τις 7.00μμ θα μπορούν να παρασκευάσουν τα τοστ του Άη Βασίλη και του Χιονάνθρωπου, με τη βοήθεια των Mama’s taper και από τις 6.00μμ έως τις 8.00 θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με fimo. Παράλληλα τα κορίτσια από τις 6.00μμ έως τις 8.00μμ  θα μπορούν να στολίζουν τα νύχια τους με χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Η συμμετοχή και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ