Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

0
2
TEST
eedyeth

Με την εκλογή νέας 25μελής γραμματείας της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης και αντιπροσώπους για το 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 29 Νοέμβρη οι εργασίες της συνδιάσκεψης της οργάνωσης και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ.

Με το σύνθημα «Εντείνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ», η ΕΔΥΕΘ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες της χώρας να πλαισιώσουν και να μαζικοποιήσουν το κίνημα ειρήνης και το λαϊκό κίνημα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Σπυριδάκη, να απευθύνει κάλεσμα στους παρευρισκόμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στα θύματα του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα στη μνήμη των θυμάτων του παλαιστινιακού λαού, θυμίζοντας ότι η 29η του Νοέμβρη είναι μέρα Διεθνής Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Εκ μέρους του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα χαιρέτισε ο Τζώρζ Κάσις, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης της ΕΔΥΕΘ χαιρέτισαν επίσης γυναικείοι σύλλογοι, μέλη της ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκ μέρους της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Τσαμπούκης σημείωσε ότι η κοινή δράση του ταξικού κινήματος μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η εισήγηση εκ μέρους της απερχόμενης γραμματείας της ΕΔΥΕΘ πραγματροποιήθηκε από το Νίκο Ζώκα, γραμματέα της ΕΔΥΕΘ και αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ. Ο Ν. Ζώκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως:

«Για την ΕΕΔΥΕ ο αγώνας για την δίκαιη ειρήνη είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα κατά των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων και κατά συνέπεια κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος, που τους γεννά. Δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματικό μέτωπο κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εάν δεν έχουμε σταθερό κι αταλάντευτο μέτωπο κατά και της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

Πιστεύουμε βαθιά ότι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών οι λαοί πρέπει να υψώσουν το δικό τους μέτωπο, που θα εναντιώνεται στη σύγχρονη σκλαβιά και θα δείχνει το δρόμο της κατάργησης του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος της ιστορίας, θα δείχνει το δρόμο για τη δημιουργία του νέου κόσμου της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης. Αυτός για μας είναι ο μόνος δρόμος για την λύση όλων των προβλημάτων, που υπάρχουν και δημιουργούνται από τους ιμπεριαλιστές».