Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΧωρίς τέλος ο κατήφορος κάποιων πανεπιστημιακών "δασκάλων"

Χωρίς τέλος ο κατήφορος κάποιων πανεπιστημιακών “δασκάλων”

ΑΠΘ: Παραιτήθηκε ο Γ. Τζιφόπουλος μετά την απαράδεκτη δήλωσή του

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και αναπληρωτής πρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν έπειτα από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι «για να γίνει κάτι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας».

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΟΝ» συμπλήρωσε ότι «αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου» ανέφερε επίσης ότι οι νόμοι που ψηφίζονται πρέπει και να εφαρμόζονται.

Οι παραπάνω απόψεις παραπέμπουν σε ό,τι πιο απάνθρωπο και βρωμερό έχει ζήσει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Ωστόσο, δεν ανήκουν σε κάποιον γνωστό (μέχρι σήμερα τουλάχιστον!) υμνητή του φασισμού, του ναζισμού, των διώξεων, των βασανιστηρίων. Ανήκουν στον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας και αναπληρωτή πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Γιάννη Τζιφόπουλο, όπως αυτός με χαρακτηριστική ευγλωττία και περισσή θέρμη τις ανέπτυξε στον τηλεοπτικό σταθμό “ΔΙΟΝ”.

Η ενέργεια του αναπληρωτή πρύτανη εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης και των Πρυτάνεων που εντείνουν την καταστολή για να μην σηκώσουν οι φοιτητές και ο λαός κεφάλι, ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, να επιβάλλουν σιγή “νεκροταφείου” μέσα στα Πανεπιστήμια για να περάσουν όλες οι αντιλαϊκές-αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Την απαράδεκτη τοποθέτηση του Γ. Τζιφόπουλου καταδικάζει και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ