Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στους μετανάστες

mathhmata-ellhnikwn-metanastes
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα για την «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και στόχος του είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και  διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Το πρόγραμμα διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου (τηλ. 2313 302103).Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2310888286 (κάθε Τετάρτη 5 μ.μ. – 9 μ.μ). και καθημερινά στο 6987337203 (Γεωργία Μπουρουτζή – Άκης Ορφανός).

Απαραίτητα δικαιολογητικά: φωτοτυπία διαβατηρίου και άδειας παραμονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ