Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Χτες, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ της κυβέρνησης και της διοίκησης Μπουτάρη.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., σύσκεψη στο δημαρχείο για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία μεταξύ άλλων τονίζει: «Με εισαγγελείς και ΜΑΤ, κυβέρνηση και διοίκηση Μπουτάρη προσπαθούν να επιβάλουν τον λεγόμενο “επανέλεγχο” των συμβάσεων αορίστου χρόνου. “Επανέλεγχος” που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω συρρίκνωση – ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών».

Συνεχίζοντας, αναφέρουν πως «είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και διοίκηση Μπουτάρη θα ξαναχρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα -ψέματα, συκοφαντίες, τρομοκράτηση, αυταρχισμό- για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Όσο θα εντείνουν την αντεργατική πολιτική τους -τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές μισθών κ.ά.- τόσο η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ο αυταρχισμός θα μεγαλώνουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουν στα σκαριά νέο αντιδραστικό νόμο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Ακόμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι ο Γ. Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε όριο και αποκαλύφθηκε ως αυτός που πραγματικά είναι, «υποστηρικτής και βαστάζος της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου (απ’ τα σπλάγχνα του οποίου προέρχεται) και της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ