O συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

0
17
TEST
O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

«Εντεύθεν» τιτλοφορείται η μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 6 Ιούλη, στις 9 το βράδυ, στο Ηρώδειο, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.

Ο συνθέτης θα διευθύνει ο ίδιος το μουσικό αυτό ταξίδι που εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και η ραχοκοκαλιά του υφαίνεται από αειθαλή ακούσματα που συνιστούν σημεία αναφοράς και δείχνουν ότι αντέχουν γερά στο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα διανθίζεται με τέσσερα καινούργια τραγούδια του συνθέτη και το έργο του «Κονσέρτο – Ραψωδία για Νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα», που θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.

Συνταξιδιώτες στο ταξίδι αυτό ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή. Τους ερμηνευτές συμπληρώνουν το Χορωδιακό Σύνολο της ΔΕΗ, σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα, η Παιδική Χορωδία «Αναγέννηση», σε διδασκαλία Χριστίνας Ξύδη – Λιγνού και η Oρχήστρα «Παλίντονος Αρμονία», υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Το Κονσέρτο για Νέι και Ορχήστρα θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη. Τιμές εισιτηρίων: 40 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση, Ζώνη Α: 35 ευρώ, Ζώνη Β: 30 ευρώ, Ζώνη Γ: κανονικό 25 και φοιτητικό 15 ευρώ. Άνω Διάζωμα: κανονικό 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ, ΑμεΑ: 10 ευρώ.