Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ560 λίτρα Βιοντίζελ παρέλαβε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

560 λίτρα Βιοντίζελ παρέλαβε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Την πρώτη ποσότητα βιοντίζελ, 560 λίτρων, παρέλαβε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις 2 Ιουλίου 2014. Το συγκεκριμένο βιοντίζελ θα παραδοθεί σε  ένα σχολείο του Δήμου μας που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για τη θέρμανσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα βιοντίζελ   προήλθε από την επεξεργασία των τηγανέλαιων που είχε παραδώσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο 2014, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων.

 Πρόγραμμα Συλλογής Τηγανέλαιων: 560 λίτρα Βιοντίζελ  παρέλαβε ο Δήμος Τα τηγανέλαια αποτελούν έναν ρύπο που αν διατεθεί στην αποχέτευση ή στα απορρίμματα προκαλεί σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αν, όμως, ανακυκλωθεί, μπορεί να παραχθεί βιοκαύσιμο (βιοντίζελ) το οποίο με τη σειρά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία του δήμου μας. Το όφελος, επομένως, είναι διπλό και περιβαλλοντικό και οικονομικό.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το αρμόδιο Τμήμα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής ευχαριστούν θερμά τους  πολίτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και  συμβάλλοντας τα μέγιστα με τις δικές τους ενέργειες για έναν πράσινο πλανήτη με λιγότερους ρύπους και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό γιατί συμβαδίζει με τους στόχους και τις προτεραιότητες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα μέσω της διευρυμένης προσπάθειας για την εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης  του κοινού  και προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συλλογή των τηγανέλαιων σημαντική ήταν η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και των Σχολείων του Δήμου μας που αγκάλιασαν αυτή τη δράση.

 Πρόγραμμα Συλλογής Τηγανέλαιων: 560 λίτρα Βιοντίζελ  παρέλαβε ο Δήμος Ενθαρρυντικό στοιχείο για την περαιτέρω συνέχιση του προγράμματος είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα νοικοκυριά συμμετέχουν στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος είναι το γεγονός, ότι οι συλλεγόμενες ποσότητες από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 σημείωσαν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το τμήμα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του προγράμματος, πέρσι για το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν συλλεγεί 820 λίτρα τηγανέλαιων, ενώ φέτος 1365 λίτρα (αύξηση 66%).

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρέδωσε στις 2 Ιουλίου 2014 στο  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τη νέα ποσότητα των 1365 λίτρων τηγανέλαιων,  αναμένοντας την παραγωγή  ανάλογης ποσότητας βιοντίζελ που θα παραληφθεί την επόμενη φορά από το ΤΕΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ