Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτάση στη Θεσσαλονίκη: Orquesta Buena Vista Social Club

Στάση στη Θεσσαλονίκη: Orquesta Buena Vista Social Club

1--7-thumb-largeΓια λίγες μόνο ημέρες θα συνεχίσει να μαγεύει το κοινό της, η 13μελής μπάντα, Buena Vista Social Club με τους κουβανέζικους ρυθμούς της. Εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν την θερμή και άκρως ερωτική ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη και δίνουν την τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να τους ακούσουν, να ταξιδέψουν νοερά μαζί με την θρυλική μπάντα.

Το περίφημο δημιούργημα των Ry Cooder και Wim Wenders, με την ονομασία Buena Vista Social Club, αναβίωσε τη δεκαετία του ’90 την παραδοσιακή μουσική της Κούβας (son, bolero, danzon, guajiro), ένα μουσικό είδος που έκτοτε αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό.

Yπό τη μουσική διεύθυνση του ηγέτη της μπάντας και διάσημου τρομπονίστα Jesus Aguaje Ramos ή αλλιώς του ανθρώπου «που κάνει το τρομπόνι να τραγουδάει», το line up της περιοδείας του “Αποχαιρετισμού” ( “Adios Tour)  περιλαμβάνει πολλούς από τους καλλιτέχνες που έπαιξαν στο αρχικό σχήμα των Buena Vista Social Club και συνεργάστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, όπως τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Eliades Ochoa, την Omara Portuondo στα φωνητικά, τον προτεινόμενο για βραβείο Grammy και Latin Grammy, Guajiro Mirabal ή αλλιώς την «Τρομπέτα της Κούβας» όπως τον αποκαλούν και το βιρτουόζο των εγχόρδων και κυρίως του laud, του παραδοσικού κουβανέζικου οργάνου που μοιάζει με λαούτο, Barbarito Tores.

Η ψυχή της Κούβας ταξιδεύει μέχρι τις 8 Ιουλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Η ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB αποχαιρετά το ελληνικό κοινό με 3 μοναδικές εμφανίσεις στην τελευταία παγκόσμια περιοδεία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ