Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνέλευση στο 25ο Δημοτικό μετά τη φωτιά στο kibo

Συνέλευση στο 25ο Δημοτικό μετά τη φωτιά στο kibo

Ανοιχτή συνέλευση των γονέων του 25ου δημοτικού του Ευόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον αυλόγυρο του σχολείου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και της αντιδημάρχου παιδείας.

Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά προσπάθησε να πει ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, καθώς αυτό είναι ζήτημα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων! Αυτό που δεν είπε ο δήμαρχος στους γονείς είναι ότι ο ΟΣΚ διαλύθηκε με την δική του σύμπραξη, γιατί ο δήμαρχος έχει και κόμμα και χρώμα! Τον ΟΣΚ τον διέλυσε η ΝΔ αντάμα με το ΠΑΣΟΚ και με τους υπόλοιπους «καλοθελητές» «προσκυνητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Για την κατάσταση που επικρατεί στο 25ο δημοτικό σχολείο ο κύριος δήμαρχος προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες και στις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί ο ίδιος, όπως είπε, είναι γνωστός για τους αγώνες και το έργο του!

Το ότι κόντεψαν τα παιδάκια να καούν ζωντανά, από την όλη κουβέντα φάνηκε, ότι δεν νοιάζει την εξουσία. Άλλωστε γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο για το θέμα ότι έτσι κι αλλιώς είμαστε αναλώσιμοι κι εμείς και τα παιδιά μας. Φάνηκε ότι δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του δημάρχου και της διοίκησης να υπάρξει οποιαδήποτε μελέτη ή οποιοδήποτε σχέδιο, έστω και σε βάθος χρόνου να αποσυρθούν τα απαράδεκτα kibo από τις σχολικές αυλές!

Για το πώς θα λυθεί το άμεσο πρόβλημα με τα δύο τμήματα του 25ου δημοτικού, που τώρα κάνουν μάθημα στο διάδρομο του κυρίως κτιρίου, ο κ. δήμαρχος είπε ότι σε 20 μέρες θα τοποθετηθεί λυόμενο δύο αιθουσών. Βέβαια σε επικοινωνία της διοίκησης με δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους την Παρασκευή η διοίκηση είχε δεσμευτεί για 10 μέρες! Το που θα κάνουν βέβαια μάθημα τα παιδιά των δύο τμημάτων αυτές τις είκοσι μέρες, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Ο κ. δήμαρχος είπε ότι η μοναδική λύση είναι η μεταφορά τους σε άλλο σχολείο! Το ένα ζήτημα είναι ότι μέχρι τώρα ψάχναμε να βρούμε αίθουσες και το άλλο ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!

Στις φωνές πολλών γονέων ότι αυτά είναι εφήμερες λύσεις και θα πρέπει δήμαρχος και διοίκηση να δεσμευτούν ότι του χρόνου θα χτιστούν κανονικές αίθουσες, που θα ταιριάζουν σε παιδιά και όχι σε ζωντανά, ο δήμαρχος ανταπάντησε ότι θα διαμορφωθεί ο αύλιος χώρος και θα τοποθετηθούν κι άλλα λυόμενα, γιατί ως γνωστόν του χρόνου το σχολείο θα λειτουργεί σαν δεκαθέσιο! Για τις απαιτήσεις των γονέων για ανθρώπινα σχολεία, η απάντηση που δόθηκε ήταν η γνωστή: «Λεφτά δεν υπάρχουν»! Λες και όταν υπήρχαν ο δήμαρχος και η πολιτική που υπηρετεί «σκοτώθηκαν» να φτιάχνουν σχολεία!

Στην αγωνία γονέων που φώναξαν στον δήμαρχο πως ο ίδιος και η διοίκησή του δεν θα καταφέρουν μόνοι τους τίποτα, γι’ αυτό θα πρέπει να καλέσουν τους γονείς μαζί τους, ώστε με μαχητικές ενέργειες να καταφέρουν την κεντρική εξουσία να δώσει λύση στα προβλήματα, ο δήμαρχος τήρησε σιγή ιχθύος! Γιατί ο δήμαρχος ξέρει πολύ καλά, ότι τα προβλήματα λύνονται μ’ αυτόν τον τρόπο που πρότειναν οι γονείς, αλλά δεν θέλει τέτοιες αγωνιστικές λύσεις! Άλλωστε έκανε κόπο κι αυτός και η πολιτική που υπηρετεί, τριάντα χρόνια τώρα, να στείλουν τον κόσμο στον καναπέ! Θα κάνει ενέργειες τώρα να τον βγάλει στον δρόμο;!

Από την αντιπολίτευση στην συνέλευση των γονέων ήταν μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση απουσίαζε, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν τις ευθύνες τους για το «χάλι» των σχολείων μας, γιατί στο δια ταύτα στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τον δήμαρχο!

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Λαϊκής Επιτροπής δήλωσαν ότι θα καλέσουν όλους τους γονείς, αλλά και όλο τον λαό του δήμου, να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, στις 2 το μεσημέρι, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση των σχολείων. Με την συμμετοχή του λαού, συνέχισαν, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δραστηριοποιηθούν με αγωνιστικά μέσα, ώστε να φύγουν όλα τα kibo από τις αυλές των σχολείων και να γίνει σχεδιασμός για ανθρώπινα σχολεία που θα καλύπτουν τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών. Λαϊκή Συσπείρωση και Λαϊκή Επιτροπή του δήμου καλούν τον λαό να αντιληφθεί ότι το καμένο kibo, τα απαράδεκτα ή ανύπαρκτα σχολεία, είναι το αποτέλεσμα της ίδιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά την φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια! Και ευθύνη για την εφαρμοζόμενη πολιτική δεν έχει μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση! Ευθύνη έχει και ο κ. Λαφαζανίδης και όποιος άλλος εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης πίνει νερό στο όνομα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ