Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝα κατασκευαστεί νέο σχολείο για το 25ο Δημοτικό Ευόσμου

Να κατασκευαστεί νέο σχολείο για το 25ο Δημοτικό Ευόσμου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση, για να κατασκευαστεί νέο σχολικό κτίριο για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, μετά και την πρόσφατη φωτιά σε αίθουσα διδασκαλίας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Ζητούν η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε άμεσα να ανεγερθεί νέο σχολείο, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:

«Οι επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες κάνουν μάθημα παιδιά Δημοτικού αναδείχθηκε με δραματικό τρόπο το μεσημέρι της Τρίτης 12.03.2013, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε Kibo-αίθουσα διδασκαλίας στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο σχολείο μόνο ως σχολείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, διαθέτει συνολικά 8 αίθουσες από τις οποίες οι δύο είναι Kibo και οι 6 προκατασκευασμένες. Κατασκευάστηκε το 2006 ως διθέσιο νηπιαγωγείο, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως οκταθέσιο Δημοτικό. Οι προδιαγραφές του ήταν να φιλοξενεί 40 παιδιά και σήμερα φοιτούν 140. Το τραγικό είναι ότι από τον επόμενο χρόνο είναι στο σχεδιασμό να αναβαθμιστεί σε δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Να σημειώσουμε επίσης ότι το σχολείο δε διαθέτει πιστοποιητικό πυροπροστασίας, όπως σχεδόν και το σύνολο των σχολείων του Δήμου, ούτε και άδεια καταλληλότητας.

Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου καθώς και κάτοικοι της περιοχής εδώ και καιρό έχουν επισημάνει την ακαταλληλότητα του Σχολείου και ζητούν την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου που θα φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές.

Το περιστατικό αυτό, η ακαταλληλότητα και η ανεπάρκεια της υποδομής του συγκεκριμένου σχολείου είναι χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Ευθύνη όμως έχει και η Τοπική Διοίκηση, η οποία γνώριζε το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει διεκδικήσει πόρους για την ανέγερση νέου κτιρίου αντίστοιχο των αναγκών, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ οι δύο πρώην δήμοι του ενιαίου καλλικρατικού πλέον Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μέχρι το 2009 έπαιρναν επιχορήγηση για τις σχολικές επιτροπές συνολικά 2.700.000 ευρώ, το 2010 και 2011 έλαβαν μόνο 1.000.000 και για το 2012 μόλις 600.000 ευρώ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να ανεγερθεί νέο σχολείο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ