Δέσμευση της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου για το 25ο Δημοτικό

0
4
TEST

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου που επισκέφτηκαν το 25ο Δημοτικό Σχολείο δεσμεύτηκαν για άμεση λύση σύμφωνα με την βούληση των γονέων

Το «ξήλωμα» όλων των containers ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κοινότητας Ευόσμου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασιλειάδη Χαράλαμπο και τους κοινοτικούς συμβούλους Γοριδάρη Γεώργιο και Μουμουλίδη Σταύρο, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι το 25ο Δημοτικό Σχολείο του Ευόσμου, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας του Ευόσμου και συνομίλησε με την διευθύντρια του σχολείου, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και γονείς. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναθαναηλίδης Λεωνίδας και ο Διονυσίου Νίκος, μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και της Ένωσης Γονέων.

Μετά από την συζήτηση και την έκφραση της βούλησης των γονέων του 25ου Δημοτικού, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας δεσμεύτηκαν να προκρίνουν τις λύσεις που προτείνουν οι γονείς και να πιέσουν τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, ώστε την άλλη κιόλας εβδομάδα να υλοποιηθούν.

Η μόνη λύση που αποδέχονται οι γονείς, με δεδομένο ότι οι ίδιοι και οι διευθύντρια του σχολείου, αρνούνται να ξαναβάλουν τα παιδιά στα kibo, αλλά αρνούνται και την αντιπαιδαγωγική διπλοβάρδια, είναι να νοικιαστούν από τον δήμο δύο διπλανά μαγαζιά, να διαμορφωθούν κατάλληλα από την τεχνική υπηρεσία και να δώσουν προσωρινή λύση στο πρόβλημα για την φετινή σχολική χρονιά! Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε ότι παράλληλα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες, ώστε τα kibo να αντικατασταθούν από κανονικές αίθουσες διδασκαλίας. Την επόμενη σχολική χρονιά οι γονείς δεν θα δεχτούν ημίμετρα, kibo ή νοικιασμένα μαγαζιά!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι με αφορμή το τραγικό και απαράδεκτο συμβάν της πυρκαγιάς θα πρέπει η σχολική κοινότητα που απαρτίζεται όχι μόνο από γονείς, καθηγητές και μαθητές, αλλά από όλο τον λαό, γιατί η παιδεία αφορά τους πάντες, θα πρέπει να διεκδικήσει να «ξηλωθούν» όλα τα containers και να χτιστούν σχολεία που θα ανταποκρίνονται στην παιδαγωγική διαδικασία.