Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Εδώ παπάς εκεί παπάς» από τη διοίκηση του δήμου

«Εδώ παπάς εκεί παπάς» από τη διοίκηση του δήμου

Έφεση υπέβαλλε η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, σε βάρος απόφασης δικαστηρίου, που μονιμοποιούσε τέσσερις εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης! Έτσι κι αλλιώς είναι απαράδεκτη η πρακτική ο δήμος να προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» τέσσερις εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η έφεση από την διοίκηση του δήμου καταντάει κωμική! Οι εργαζόμενοι αυτοί από διοικήσεως του κ. Αλεξανδρίδη, λάμβαναν βεβαιώσεις από τις εκάστοτε διοικήσεις, ακόμη και απ’ τη σημερινή, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις και της σημερινής διοίκησης στο δικαστήριο δικαιώθηκαν και προσλήφθηκαν.

Αμέσως μετά την μονιμοποίησή τους, ξεκίνησε μια «κουβεντούλα» για έφεση της διοίκησης του δήμου σε βάρος της απόφασης του δικαστηρίου. Όταν το θέμα το έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ναθαναηλίδης Λεωνίδας, ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι όλα αυτά είναι διαδόσεις που εκπορεύονται από την κακοήθεια ενός συγκεκριμένου προσώπου που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις! Ο κ. δήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεν πρόκειται ούτε στ’ αστεία, να προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης.

Λίγες μέρες πριν όμως και με την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της έφεσης, ενημερωθήκαμε ότι αυτή κατατέθηκε από την νομική υπηρεσία του δήμου! Όταν ρωτήσαμε τον κ. Λαφαζανίδη μας απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα και ότι η ενέργεια έγινε εν αγνοία του! Απευθυνθήκαμε στον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Παπαδόπουλο Θεοφάνη ο οποίος μας απάντησε ότι ουδέποτε συνηγόρησε σε κάτι τέτοιο! Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου μας φαίνεται ειλικρινής, γιατί, με βάση τον παραγκωνισμό του από τον κ. δήμαρχο και την αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ ομολογουμένως έκανε αρκετά καλά τη δουλειά του, δεν υπήρχε λόγος να εκτεθεί υπογράφοντας μία τέτοια έφεση! Ξαναρωτήσαμε λοιπόν τον κ. δήμαρχο και μας απάντησε πως η έφεση ήταν μονομερής ενέργεια του δικηγόρου του δήμου, τον οποίον θα εγκαλέσει γι’ αυτό!

Επειδή δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ο δικηγόρος του δήμου ενήργησε αυτοβούλως και επειδή το ζητούμενο δεν είναι να τον παρατηρήσει ή να διενεργήσει σε βάρος του ΕΔΕ ο δήμαρχος, αλλά να προσληφθούν οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η λύση είναι πολύ πιο απλή! Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να παρθεί ομόφωνη απόφαση και να ανακληθεί άμεσα η έφεση που υποβλήθηκε! Όλα τα υπόλοιπα είναι για να σπαταλούμε τον χρόνο μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ