Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος χρήσης σκύλου!

 

Επιβολή ανταποδοτικού τέλους για την κατοχή σκύλου επέβαλε η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κατά την συνεδρίασή της 27ης Δεκέμβρη 2012. Το πρόσχημα της επιβολής του χαρατσιού, για την κατοχή σκύλου, ήταν η φροντίδα των αδέσποτων!! Για μία ακόμη φορά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρωτοπόρησε, επιβάλλοντας ένα εφευρετικότατο ανταποδοτικό τέλος!!

Η υπόθεση θα ήταν για γέλια, εάν δεν υπήρχε στο άμεσο μέλλον η ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου. Οι δημότες πρέπει να καταλάβουν πως αν δεν πάρουν την υπόθεση της επιβίωσής τους στα χέρια τους, το τέλος χρήσης σκύλου, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα χαράτσια που θα ψηφίσει η διοίκηση κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης τονίζοντας, πως σε τέτοιες δύσκολες για τον λαό στιγμές, είναι απαράδεκτο να έρχονται τέτοια μέτρα. Αυτό, βέβαια, που δεν μας είπαν οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, ήταν πως τα μέτρα αυτά είναι συνέπεια του αντιλαϊκού νόμου «Καλλικράτη», τον οποίον σύσσωμοι υποστήριξαν, εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση που τον κατήγγειλε. Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η λειτουργία της τοπικής διοίκησης θα στηριχτεί καθαρά στην φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, για μία ακόμα φορά. Η φορολογία, η οποία προορίζονταν για την λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, θα δοθεί μποναμάς στους τραπεζίτες ή σε όποιον άλλον “μεγαλοκαρχαρία” και οι δήμοι θα ξαναφορολογήσουν για να ζήσουν!! Το ερώτημα προς τον λαό είναι, αν θα ανεχτεί τέτοια φορολογία και τέτοιες διοικήσεις ή αν θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ